Maak kennis met onze meest beschermende motorjeans tot nu toe: Roadskin Paranoid X

Bij Roadskin BV zijn we altijd op zoek naar manieren om ons spel te verbeteren door betere motorjeans te maken dan de vorige. Eén manier om dit te doen is door de beste onderdelen van onze verschillende bekroonde motorjeans aan te passen en ze te verwerken in één groot, gloednieuw paar met één specifiek doel. Ben je op zoek naar een superveilige motorjeans van hoge kwaliteit die zowel stijlvol als beschermend is? Dan is de nieuwe Paranoid X echt iets voor jou.

We zijn uitgegaan van onze best verkochte dubbellaagse motorjeans voor de winter (de Paranoid) en hebben de nieuwste stof- en constructietechnologieën van onze best verkochte enkellaagse Taranis-jeans geïntegreerd. Deze nieuwe jeans heeft twee gemakkelijk te dragen, beschermende lagen. De buitenste denimlaag is dezelfde als de bestaande Taranis en heeft alleen al een AAA (hoogst mogelijke) veiligheidsclassificatie. De binnenvoering is 100% Kevlar®. Dat is waar ik het over heb!

De resulterende jeans is een hybride met een ongelooflijke slijtvastheid, maar met het voordeel van flexibiliteit, stretch en slechts een lichte gewichtstoename ten opzichte van een standaard katoenen jeans van hoge kwaliteit. Dit is de Paranoid X: veiligheid, stijl en warmte in één pakket: nu al een gouden winnaar van de Bennetts High-Performance Award.

Als er zo'n CE-classificatie van AAAA zou bestaan, dan zou deze jeans met vlag en wimpel slagen (naar verluidt).

De geselecteerde materialen voor de Paranoid X zorgen voor een unieke sterke, veerkrachtige en comfortabele jeans. De buitenste laag bestaat uit een katoen/ DuPont™ Kevlar®/Lycra mix. De jeans zijn volledig gevoerd met 100% DuPont™ Kevlar® en zijn uiteraard voorzien van Level 2 knie- en heuppantsering.

Door deze combinatie levert de Paranoid X motorjeans optimale prestaties in koudere klimaten en het Britse weer, waardoor deze jeans ideaal is voor rijden en toeren in de winter en het voorjaar. Of je nu de prachtige landschappen van Noord-Europa en Scandinavië verkent of de bergachtige gebieden van de VS en Canada verovert, deze jeans houdt je warm, comfortabel en beschermd. Ook de A1 tussen Newark en Newcastle!

De dubbellaagse constructie biedt superieure isolatie en duurzaamheid, zodat je je kunt concentreren op de weg, veilig blijft en volop kunt genieten van je rit, zelfs in uitdagende weersomstandigheden. Dus trek je uitrusting aan met Paranoid X en ervaar ultiem comfort, stijl en prestaties tijdens je fietsavonturen.

We vroegen Roadskin-oprichter Ian ons te vertellen over de inspiratie achter de Paranoid X-jeans

Het gaat vooral om bescherming", legt Ian uit. Er is iets met twee lagen dat rijders vertrouwen geeft. We gebruiken het Taranis-denim, dat op zichzelf al een AAA-rating heeft, en hebben er een stretchy 230g Kevlar®-voering overheen gelegd, zodat het qua veiligheid helemaal bovenaan staat. Voor sommige mensen voelt een jeans met één laag - zelfs een AAA-rating - niet zo veilig als de werkelijkheid. Psychologisch voelen ze zich gerustgesteld door een dikkere jeans te dragen. De Paranoid X is perfect voor deze rijders. De Paranoid X fietsjeans zijn ook warmer, wat goed is voor de lente en de herfst - alleen niet voor die maand warm weer die we af en toe krijgen!

Ga voor meer informatie over de nieuwe jeans naar de Roadskin Paranoid X motorjeans pagina.

Alle blogs bekijken

Onderhoud van je Roadskin motorjeans

Het is belangrijk om je motorjeans in topconditie te houden voor het uiterlijk, maar ook voor je veiligheid. Uiteindelijk draag je ze vaak!

Hoe bereid je je voor op een nieuw motorseizoen?

Nu de lange natte winter eindelijk voorbij is, is het tijd om je voor te bereiden op de lente. Trek wat lagen uit, voel de wind in je gezicht en luister naar het gebrom van de motor terwijl je geniet van de zachte warmte van de zon en de heldere en langere dagen.