Het is belangrijk om je motorjeans in topconditie te houden voor het uiterlijk, maar ook voor je veiligheid. Uiteindelijk draag je ze vaak!

Ben jij in het bezit van Roadskin jeans dan zal deze gauw jouw favoriete jeans worden en dan wil je deze zeker dragen bij elke rit die je gaat maken.

We hebben allemaal gehoord dat liefhebbers van denim terughoudend zijn in het wassen van hun jeans, maar het is belangrijk dat je de motorjeans wel wast. Als je ze niet wast, betekent dit dat ze na verloop van tijd onvermijdelijk zullen verslechteren, dankzij vuil, vet en zweet. Vooral bij warm weer zullen gevoerde jeans warmer en plakkeriger aanvoelen dan jeans met één laag, waardoor ze waarschijnlijk vaker moeten worden gewassen.

Vandaag de dag zijn de stoffen en de protectoren van hoge kwaliteit en dit zorgt voor een goed passend jeans die vrijwel onverwoestbaar is. Ze zijn bedoeld om de impact bij een val te minimaliseren en je huid te sparen als je over het asfalt glijdt. Dat geld vooral als je de veilligheidsclassificaties verhoogt, zodat een AAA ( bijvoorbeeld Roadskin's Paranoid en Taranis Elite langer meegaat dan een jeans met een A-rating. Hieronder staan de adviezen om je motorjeans mooi en veillig te houden.

Wasadvies motorjeans

Verwijder alle protectoren en verwijderbare lagen (was deze apart).

Sluit de ritsen en knopen om schade aan de stof te voorkomen.

Was de jeans binnenstebuiten om de kleur en de stof aan de buitenkant te beschermen.

Controleer het was- en verzorgingslabel. Wij raden aan om de Roadskin motorjeans met de hand te wassen. We beseffen ook dat dit een werkje is en daarom kan de motorjeans over het algemeen voorzichtig op een lage temperatuur (30°) in de wasmachine worden gewassen, op een kort programma, met een normaal wasmiddel (bio of niet-bio is prima) . Controleer wel of het wasmiddel geen bleekmiddel bevat; dit vernietigt de Kevlar-vezels.

Gebruik geen wasverzachter.

De jeans mogen niet naar de stomerij/dry clean want de chemicaliën beschadigen je jeans.

Was de jeans niet vaker dan nodig is. Hoe minder vaak je ze wast, des te beter.

De jeans mogen niet gestreken worden. Door het hete strijkijzer kan je de jeans beschadigen.

 

Hoe droog ik mijn motorjeans?

Laat de motorjeans liggend drogen.

Droog de jeans niet in direct zonlicht om de kleur te beschermen en beschadiging van de aramide vezels door UV te voorkomen.

De jeans mogen niet in een droogtrommel. Als het niet anders kan, dan op een koel en kort programma.

Als je de jeans vaak draagt dan is het beter om deze af te wisselen met andere jeans.


 Hoe was ik de protectoren?

Schoonvegen met een vochtige doek met een oplossing van milde allesreiniger.

En als laatste...

Bij Roadskin vertellen we onze klanten altijd dat ze hun favoriete motorjeans niet moeten dragen op een werkplaats. Olievlekken zijn moeilijk te verwijderen (probeer een biowasmiddel), maar accuzuur en andere bijtende materialen maken je spijkerbroek kapot.

Kwaliteits motorjeans zijn een investering, maar ze kunnen wel je leven redden. Goed onderhoud van de jeans is eenvoudig en als jij goed voor je jeans zorgt, dan zorgt je jeans goed voor jou. We hopen dat bovenstaande informatie duidelijk is, maar als je nog vragen hebt over het onderhoud van je Roadskin-jeans, neem dan gerust contact op met ons team.

Alle blogs bekijken

Maak kennis met onze meest beschermende motorjeans tot nu toe: Roadskin Paranoid X

Ben je op zoek naar een superveilige motorjeans van hoge kwaliteit die zowel stijlvol als beschermend is? Dan is de nieuwe Paranoid X echt iets voor jou.